Terms and obligations

Прочетете внимателно условията за ползване на нашия онлайн магазин:

Ако решите да го ползвате, е необходимо да направите регистрация. Това означава, че сте съгласни с нашите условия. 
Фирмата има правото по всяко време да променя съдържанието й и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната. Всеки един регистриран потребител е обвързан от настоящите общи условия за цялото време на ползване на магазина, от първоначалното влизане до напускането му.
Необходими условия, за да се направи поръчка:
1. Регистрация в електронния магазин.
2. Валиден email адрес.
3. Вярно попълнени адреси за доставка и фактуриране.
4. Вярно попълнени данни за контакт.
Активирането на поръчката на определена стока става чрез натискане на бутона “Изпрати поръчката”.
При направена от вас поръчка, ще получите потвърждение на поръчката на посочения от вас e-mail адрес. Администраторът на магазина ще се свърже с Вас по телефона за уточняване на мястото и времето на доставка.

Ограничения
Потребителите на магазина нямат право:
1. Да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от сайта, без изрично разрешение на www.zkdoverie.com
2. Да ползват автоматизирани системи за зареждане (download) на каквато и да било информация от www.zkdoverie.com.
3. Да претоварват системата с фиктивни заявки или друга информация (flood).
4. Потребителите нямат право да ползват screenshot на www.zkdoverie.com без изрично разрешение на www.zkdoverie.com.
Този електронен магазин съдържа линкове към други сайтове. www.zkdoverie.com не носи отговорност за тяхното съдържание.

 УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА
1. Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес за доставка.
2. При избор на “доставка с наложен платеж” , клиента е длъжен да заплати стоката при получаването й на приносителя.
3. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.
4. Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес www.zkdoverie.com се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.
5. Транспортните разходи, ако изрично не е упоменато друго, се заплащат от клиента при получаване на доставката, едновременно с цената на стоката.
6. При доставка с опция „Отвори преди да платиш” се заплаща куриерската такса, след което клиента може да провери доставката и след като я одобри да я плати. Доставки на ценни метали могат да се ползват от опцията „Отвори преди да платиш” само и единствено, ако са адресирани до офис на Заложни къщи Доверие.
ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА
1. Клиент, поръчал стока през електронния магазин www.zkdoverie.com  и получил същата по пощата, с куриер, или друг вид транспорт, има право да откаже получаването на поръчката, или част от нея след като вече тя му е доставена, само в един от следните случаи:
- при транспортирането стоката или нейната опаковка са повредени;
- не е спазен предварително уговорения срок за доставка;
- доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;
- цената не съответства на оферираната;
- при условията на чл. 69, ал.3 от ЗЗППТ;
- рекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката.
Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже получаването и заплащането на поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка до него и връщане на стоката обратно на доставчика.
2. След получаване и заплащане на стоката, клиентът може да я рекламира, или да иска връщането й и възстановяване на платената от него цена в следните случаи и срокове:
2.1. Ако по време на нейната експлоатация са настъпили повреди, предвидени като гарационни;
2.2. В случаите, предвидени в чл.69, ал. 3 от ЗЗППТ.
3. Рекламации се приемат, както следва:
По т.2.1 - в срока предвиден в гаранционната карта, придружаваща стоката, след подробното попълване на формуляра за рекламация.

Транспортните разходи по т.3 са за сметка на клиента.

Приемайки тези условия, се съгласявате да получавате имейли и известия от www.zkdoverie.com относно вашата поръчка, вашия профил, потвърждения за промяна на вашата информация както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от вас адрес за електронна поща.

1. РЕГИСТРАЦИЯ
За да пазарувате в www.zkdoverie.com, трябва да се регистрирате като потребител. Регистрирането е напълно безплатно и става като попълните формата за регистрация. От Вас се изисква да посочите e-mail и парола (които ще въвеждате всеки път, когато влизате в сайта), лични данни и адреси за доставка. Като регистриран клиент вие имате възможност да се ползвате от всички услуги на магазина.

2. ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
До снимката и описанието на всеки продукт, стои бутон ДОБАВИ В КОШНИЦАТА. Натискането на този бутон записва избрания продукт във вашата виртуална “пазарска кошница”. Съдържанието на кошницта се запазва докато решите да преминете към покупка на стоките. Вие може да разглеждате съдържанието на кошницата, да добавяте нови продукти или да премахвате тези, които не желаете.
Цената, която е посочена е за един брой, с включено ДДС и НЕ включва цената по доствака на посочения от вас адрес. Крайната цена /плюс куриерски разходи/ се вижда когато продукта е добавен в кошницата и бъде избран куриер. Възможно е да има разминаване в сумите за доставка предвид автоматизирания характер на системата, в случай че има такава, тя се съобщава допълнително на клиента по телефона. Поръчката в този случай се изпраща след потвърждаване от клиента, че приема така обявената крайна стойност на поръчката.

3. ПОРЪЧКА
Натискането на бутон ДОБАВИ В КОШНИЦАТА, Ви отвежда към процедурата по поръчка, която включва:
1. Избор на адрес за доставка. Ако не желаете да бъде изпратен продукта на посочения по време на регистрация адрес, трябва да въведете новите данни. След като сте уточнили адреса за доставка, натиснете бутона ПРОДЪЛЖИ.


5. ДОСТАВКА
Доставката на посочен от потребителя адрес е за негова сметка.
Доставките се извършват чрез куреурска фирма по избор на клиента. Доставката е със фиксирана цена. Сумата се начислява преди да финализирате своята поръчка и да изберете начин на плащане . Куриерската услуга се включва в наложения платеж на пратката и се заплаща заедно с поръчаните артикули.
Доставката е за сметка на клиента и не е включена в цената на артикулите.

6. ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА
След като сте уточнили адреса за доставка, броя на поръчаните стоки и сте видели цената с включената доствка, остава да кликнете върху бутона ПОТВЪРДИ.
След това Ваше действие, информацията, която сте дали при поръчката отива при оператор на фирмата и се обработва.
Ще получите автоматично съобщение на вашата електронна поща с описани продуктите, техния броя, размери, цена, адрес и начин на плащане ,както и номер на поръчката ви .
Ако имате въпроси или желаете да уточните детайли по поръчката си, обадете се на телефонита на съотватния офис които можете да откриете в сакцията Контакти.
Работното време на нашите оператори е от 09 до 18 часа .
Поръчките се обработват всеки делничен ден от 09:00 до 18:00 часа, но тези които са получени до 16:00 ще бъдат изпратени  същия ден след като нашите оператори се свържат с клиента за потвърждение на поръчката на  посочения от тях телефон при регистрация . Поръчките получени след 16:00 часа се обръботват и изпращат на следващия ден. Поръчки получени през събота и неделя както и празнични дни  се обработват на следващия работен ден .
Статуса на поръчката ще бъде автоматично сменен от НЕПОТВЪРДЕНА на ПОТВЪРДЕНА .
Срока за доставка от потвърждение на поръчката е 7 работни дни .След като поръчката се изпрати статуса и се променя на ДОСТАВЕНА.
Поръчки получени без коректни данни на купувача или липсващи такива изобщо директно се анулират и статуса им се сменя на ОТХВЪРЛЕНА .
Поръчка която не може да се потвърди по телефона  от наш служител в рамките на 24 часа  след като е получена във сайта ни се променя на статус НЕПОТВЪРДЕНА . След изтичането на този срок ,ако  все още няма контакт с купувача статуса им се променя на ОТХВЪРЛЕНА и съответно не се изпраща .


7. СРОКОВЕ НА ДОСТАВКА
От момента на потвърждаване на поръчката (ако са се наложили уточнения) срока на доставка е  7 работни дни.
При ненавременна доставката, www.zkdoverie.com  не дължи неустойка на клиента, а той от своя страна си запазва правото да откаже поръчката.

ЗАБЕЛЕЖКА

Условията за поръчка, доставка и плащане в www.zkdoverie.com съответстват на условията, посочени в Закона за защита на потребителите.
Поръчката е акт на действие, който потребителят прави свободно, по собствен избор, и обвързва със силата на договор потребитея и www.zkdoverie.com.
Плащането на поръчаната стока не е авансово и се приема като задатък с пълен размер на крайната цена на продукта.
Всяка предоставена от потребителя или лицето, ползващо сайта със свободен достъп лична информация, ще бъде използвана в съответствие със Закона за защита на личните данни и нейното предоставяне от страна на потребителя е напълно доброволно.

2. Условия за връщане на закупена стока (Return policy)
Условия за връщане на стоката: Продукта може да бъде върнат само ако е с етикета на www.zkdoverie.com и оригиналната касова бележка приложена към покупката.
Срок за връщане на стоката: 3 работни дни
Изисквания към стоката: Стоката трябва да бъде опакована в плик и оригиналния касов ордер на поръчката да бъде приложен.
Покритие на разходите по връщане на стоката на търговеца: Разходите по връщането на артикула се покриват по предварително споразумение от двете страни или само от едната в зависимост от причините за връщането .